Moja košarica 0
Accutane Generični 20 mg Mehke Kapsule - Izdelek za Aknasto Kožo v Sloveniji

Accutane Generični 20 mg Mehke Kapsule - Izdelek za Aknasto Kožo v Sloveniji

Izdelek Accutane Generisk je generična oblika zdravila Accutane, ki se uporablja za zdravljenje hudih oblik aken. Deluje tako, da zmanjša proizvodnjo olja v koži, kar pomaga zmanjšati vnetja in izboljšati stanje kože pri tistih, ki trpijo za aknami.

Aktivna sestavina: Isotretinoin

 • Dostava 4-9 dni
 • Načini plačila
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Brezplačna dostava za naročila nad 200.00€

Accutane Generična

Informacije o Accutane Generični

Mehanizem delovanja

Accutane Generični, znan tudi kot Isotretinoin, deluje z zmanjšanjem količine olja, ki ga proizvajajo žleze v koži. To pomaga preprečevati zamašitev por in zmanjšuje tveganje za nastanek aken.

Prav tako spodbuja hitrejše obnavljanje kožnih celic, kar pomaga pri zmanjševanju nastanka brazgotin. Ta mehanizem delovanja je ključen za uspešno zdravljenje hudih oblik aken.

Accutane Generični ima tudi protivnetne lastnosti, ki dodatno prispevajo k zmanjšanju rdečice in oteklin, povezanih z aknami.

Indikacije in doziranje

Accutane Generični je predpisan za zdravljenje hudih oblik aken, ki se ne odzivajo na druga zdravljenja. Najpogosteje se uporablja pri ljudeh s cističnimi ali nodularnimi aknami.

Doziranje je odvisno od telesne teže in resnosti aken. Zdravniki običajno predpišejo od 0.5 do 1 mg/kg/dan. Zdravljenje traja običajno 15-20 tednov.

Pomembno je, da se držite navodil zdravnika glede doziranja in trajanja zdravljenja za optimalne rezultate in zmanjšanje tveganja za neželene učinke.

Neželeni učinki in varnostna opozorila

Neželeni učinki Accutane Generični lahko vključujejo suho kožo in ustnice, srbenje, izpadanje las, občutljivost na sonce in redkeje, vpliv na jetra ali raven lipidov v krvi.

Med jemanjem tega zdravila je potrebno redno spremljanje pri zdravniku, vključno s testi krvi, da se zagotovi varnost uporabe.

Zaradi resnih možnih neželenih učinkov, kot je teratogenost, ženske v rodni dobi ne smejo uporabljati Accutane Generični brez strogega upoštevanja ukrepov za preprečevanje nosečnosti.

Klinične študije in učinkovitost

Pregled rezultatov kliničnih študij

V kliničnih študijah je bilo dokazano, da Accutane Generični učinkovito zmanjšuje resnost in pogostnost aken. Večina uporabnikov poroča o znatnem izboljšanju stanja kože.

Študije so tudi pokazale, da ima Isotretinoin dolgotrajen učinek, s trajnimi rezultati tudi po koncu zdravljenja.

Vendar pa je zaradi možnih resnih neželenih učinkov pomembno, da se Accutane Generični uporablja le pod nadzorom usposobljenega zdravnika.

Primerjave z drugimi zdravili za akne

Accutane Generični se pogosto primerja z drugimi zdravili za akne, kot so topični retinoidi in antibiotiki. Razlikuje se po svoji moči in učinkovitosti pri zdravljenju hudih oblik aken.

V primerjavi z drugimi zdravili, Accutane Generični pogosto ponuja boljše rezultate pri ljudeh, ki se niso odzvali na druga zdravljenja.

Je pa tudi povezan z večjim tveganjem za resne neželene učinke, kar je treba upoštevati pri odločitvi za zdravljenje.

Pakiranja in cena Accutane Generični

Različne velikosti pakiranj

Accutane Generični je na voljo v različnih velikostih pakiranj, kar omogoča prilagajanje dolžini in intenzivnosti zdravljenja posameznikovim potrebam.

Pogoste velikosti pakiranj vključujejo 30, 60 in 90 kapsul, kar omogoča prilagodljivost pri dolgoročnem zdravljenju.

Pakiranja so oblikovana tako, da zagotavljajo varnost in ohranjajo kakovost zdravila med uporabo.

Informacije o cenah in dostopnosti

Cena Accutane Generični se lahko razlikuje glede na velikost pakiranja in mesto nakupa. Na splošno je cena primerljiva z drugimi izdelki za zdravljenje aken.

Zdravilo je na voljo v večini lekarn in je na voljo na recept. Nekatere lekarne ponujajo tudi spletno naročanje in dostavo.

Za točne informacije o cenah in dostopnosti je priporočljivo, da se obrnete neposredno na lekarne ali zdravstvene ustanove.

Uporaba in nasveti za bolnike

Navodila za uporabo

Accutane Generični je treba jemati v skladu z navodili zdravnika. Običajno se jemlje dvakrat na dan z obrokom, da se izboljša absorpcija.

Pomembno je, da se izogibate uživanju alkohola in ne jemljete drugih zdravil, ki bi lahko vplivala na delovanje Accutane Generični, brez posvetovanja z zdravnikom.

Potrebno je redno spremljanje z zdravnikom, še posebej v prvih tednih zdravljenja, za prilagajanje doziranja in spremljanje morebitnih neželenih učinkov.

Nasveti za bolnike pri uporabi Accutane Generični

Med zdravljenjem je priporočljivo uporabljati vlažilce za kožo in balzam za ustnice, saj zdravilo pogosto povzroča suho kožo.

Izogibajte se neposredni izpostavljenosti soncu in uporabljajte zaščitno kremo za sončenje, saj Accutane Generični povečuje občutljivost kože na sonce.

V primeru kakršnih koli skrbi ali neželenih učinkov se nemudoma posvetujte z zdravnikom.

Interakcije z drugimi zdravili

NOVO: Pregledovalnik interakcij zdravil

Accutane Generični lahko vpliva na delovanje drugih zdravil in obratno. Zato je pomembno, da bolniki uporabljajo pregledovalnik interakcij zdravil, ki je na voljo v večini lekarn in spletnih zdravstvenih portalih.

Ta orodja omogočajo, da bolniki in zdravniki preverijo možne interakcije med Accutane Generični in drugimi zdravili, ki jih jemlje bolnik.

Uporaba teh orodij lahko pomaga pri preprečevanju neželenih učinkov in zagotavljanju varnejše uporabe zdravil.

Seznam pogostih interakcij

Accutane Generični lahko interagira z zdravili, kot so tetraciklini, ki povečujejo tveganje za povišan intrakranialni tlak.

Prav tako lahko vpliva na učinkovitost kontracepcijskih sredstev, zato je pomembno uporabljati dodatne metode kontracepcije.

Izogibati se je treba sočasnemu jemanju z vitaminom A, saj to lahko poveča tveganje za toksične učinke.

FAQs

Kaj je Accutane Generisk?

Accutane Generisk je generično zdravilo, ki vsebuje isto zdravilno učinkovino kot blagovna znamka Accutane. Uporablja se za zdravljenje hudih oblik aken.

Kako deluje Accutane Generisk?

Accutane Generisk deluje tako, da zmanjšuje proizvodnjo olja v vaših lojnicah in pomaga preprečiti zamašitev pore. To zmanjšuje nastanek aken in pomaga pri zmanjšanju vnetij.

Kako dolgo traja, da Accutane Generisk pokaže učinke?

Učinki Accutane Generisk se lahko razlikujejo od posameznika do posameznika, vendar se običajno prvi znaki izboljšanja pojavijo v nekaj tednih do nekaj mesecih redne uporabe.

Kakšni so možni neželeni učinki Accutane Generisk?

Accutane Generisk lahko povzroči neželene učinke, vključno s suho kožo, srbenjem, luščenjem, suhimi očmi, bolečinami v sklepih in mišicah ter drugimi. Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom, da se seznanite z vsemi tveganji in koristmi zdravljenja.

Novo Pričevanje

Spletna stran
Dostava
Cena / izvedba
Priporočilo
CAPTCHA