Moja košarica 0
Kupite Amoxil brez recepta - Generični Amoksicilin v

Kupite Amoxil brez recepta - Generični Amoksicilin v

Amoksil generikum je zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino amoksicilin. Deluje tako, da uniči bakterijske okužbe v telesu, kar pomaga pri zdravljenju različnih bolezni, kot so okužbe dihal, sečil in kože.

Aktivna sestavina: Amoxicillin

 • Dostava 4-9 dni
 • Načini plačila
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Brezplačna dostava za naročila nad 200.00€

Amoxil Generična

Aktivna Sestavina Amoksicilin
Oblika Zdravila Kapsule, Suspenzija, Tablete
Običajni Odmerki 250 mg do 500 mg vsakih 8 ur
Terapevtska Uporaba Bakterijske Infekcije (ušesa, nos, grlo, koža)
Trajanje Zdravljenja Odvisno od vrste in resnosti infekcije

Amoxil in njegova Zdravilna Učinkovina Amoksicilin

Amoxil Generični je antibiotik iz skupine penicilinov, ki deluje proti širokemu spektru bakterij. Aktivna sestavina, amoksicilin, preprečuje rast bakterij tako, da moti njihovo sposobnost izgradnje celične stene. Zaradi tega je učinkovit pri zdravljenju različnih vrst bakterijskih okužb.

Amoksicilin je znan po svoji sposobnosti hitrega delovanja in širokem terapevtskem oknu, kar pomeni, da je primeren za zdravljenje različnih starostnih skupin. V Sloveniji je Amoxil Generični na voljo v več farmacevtskih oblikah, vključno s kapsulami, suspenzijo in tabletami.

V medicinski praksi se Amoxil uporablja za zdravljenje okužb dihalnih poti, okužb sečil, kožnih okužb ter drugih vrst bakterijskih okužb. Amoksicilin deluje tako, da uničuje bakterije, ki povzročajo te okužbe, in s tem izboljšuje simptome in spodbuja okrevanje.

Indikacije za Uporabo

Amoxil Generični se priporoča za zdravljenje različnih bakterijskih okužb. To vključuje okužbe zgornjih in spodnjih dihalnih poti, kot so sinusitis, bronhitis in pljučnica. Prav tako je učinkovit pri zdravljenju okužb ušes, grla, kože in mehkih tkiv.

Amoksicilin je koristen tudi pri zdravljenju okužb sečil, vključno s cistitisom in pielonefritisom. Pogosto se uporablja v dentalni medicini za preprečevanje in zdravljenje bakterijskih okužb v ustni votlini, kot so abscesi.

Poleg tega se Amoxil Generični uporablja za preprečevanje in zdravljenje določenih vrst bakterijskega endokarditisa. V nekaterih primerih se predpisuje kot del kombiniranega zdravljenja za izkoreninjenje Helicobacter pylori, ki je povezan z želodčnimi razjedami.

Načini Zdravljenja in Odmerki

Amoxil Generični se običajno predpisuje v odmerkih 250 mg do 500 mg, ki se jemljejo vsakih 8 ur, odvisno od resnosti in vrste okužbe. Pri hujših okužbah se lahko odmerek poveča na 875 mg vsakih 12 ur.

Zdravljenje s tem antibiotikom običajno traja od 7 do 14 dni, v nekaterih primerih pa se lahko podaljša glede na odziv pacienta in potek bolezni. Pomembno je, da se zdravljenje izvaja skladno z navodili zdravnika, tudi če se simptomi izboljšajo.

Amoksicilin se lahko jemlje neodvisno od obrokov. Vendar je priporočljivo, da se kapsule ali tablete zaužijejo z veliko vode, da se zagotovi ustrezna absorpcija zdravila.

Priporočila za Uporabo

Pri uporabi Amoxil Generični je pomembno upoštevati naslednja priporočila. Prvič, zdravilo je treba jemati točno po navodilih zdravnika. Ne smete prekiniti zdravljenja predčasno, tudi če se simptomi okužbe izboljšajo.

Drugič, Amoxil Generični se lahko uporablja v kombinaciji z drugimi zdravili, vendar je pomembno obvestiti zdravnika o vseh zdravilih, ki jih trenutno jemljete, da se prepreči neželene interakcije med zdravili.

Tretjič, med jemanjem Amoksicilina je priporočljivo izogibati se alkoholu, saj lahko alkohol poveča tveganje za neželene učinke. Prav tako je pomembno vzdrževati ustrezno hidracijo telesa med zdravljenjem.

Uporaba Amoksicilina Med Nosečnostjo

Amoxil Generični se šteje za relativno varno za uporabo med nosečnostjo. Kljub temu je pomembno, da nosečnice uporabljajo ta antibiotik samo po nasvetu zdravnika. Med nosečnostjo je ključnega pomena previdna ocena tveganj in koristi zdravljenja.

Amoksicilin prehaja skozi posteljico, vendar doslej ni dokazov, da bi povzročal škodljive učinke na plod. Kljub temu je priporočljivo uporabljati najmanjši učinkoviti odmerek in skrbno spremljati zdravstveno stanje matere in ploda.

Amoksicilin se izloča v materino mleko, vendar v majhnih količinah, ki običajno ne predstavljajo tveganja za dojenčka. Vendar je pomembno, da doječe matere pred uporabo tega zdravila posvetujejo z zdravnikom.

Možni Neželeni Učinki

Amoxil Generični je na splošno dobro prenašan, vendar lahko povzroči neželene učinke, kot so prebavne težave (navzea, bruhanje, driska), alergijske reakcije (izpuščaji, srbenje, otekanje), in glivične okužbe.

Resnejši neželeni učinki so redki, vendar lahko vključujejo anafilaktične reakcije, hude kožne reakcije, in motnje v delovanju jeter. Če se pojavijo simptomi, kot so težave z dihanjem, hudo otekanje, ali hudi kožni izpuščaji, je treba takoj poiskati zdravniško pomoč.

Pri dolgotrajni uporabi Amoksicilina obstaja tveganje za razvoj odpornosti na antibiotike. Zato je pomembno, da se Amoxil Generični uporablja samo po navodilih zdravnika in za predpisano trajanje zdravljenja.

Amoxil: Medsebojno Delovanje z Drugimi Zdravili

Amoxil Generični lahko vpliva na učinkovitost nekaterih drugih zdravil. Na primer, lahko zmanjša učinkovitost peroralnih kontraceptivov, zato je priporočljivo uporabljati dodatne metode kontracepcije med zdravljenjem.

Amoksicilin lahko poveča učinek nekaterih antikoagulantov, kot je varfarin, kar zahteva dodatno previdnost in morebitno prilagajanje odmerkov. Prav tako je pomembno omeniti sočasno uporabo drugih antibiotikov, saj lahko to vpliva na njihovo skupno učinkovitost.

Interakcije so možne tudi z nekaterimi prehranskimi dopolnili in zeliščnimi pripravki. Zato je ključno, da zdravniku poveste o vseh zdravilih, prehranskih dopolnilih in zeliščih, ki jih uporabljate.

Podpora in Verodostojnost Informacij

V Sloveniji je pomembno, da imajo pacienti dostop do zanesljivih in točnih informacij o zdravilih. V ta namen obstajajo različni viri, kot so spletna mesta zdravstvenih ustanov, farmacevtska literatura in nasveti zdravstvenih strokovnjakov.

Amoxil Generični je priznano zdravilo, ki se pogosto uporablja v klinični praksi. Kljub temu je ključno, da pacienti razumejo pomembnost upoštevanja navodil zdravnika in prepoznavanja morebitnih neželenih učinkov ali interakcij z drugimi zdravili.

Informacije o Amoxil Generičnem in drugih zdravilih so na voljo na spletnih straneh, kot so nacionalne zdravstvene ustanove, kjer lahko pacienti najdejo verodostojne informacije o uporabi, neželenih učinkih, interakcijah in drugih pomembnih podrobnostih.

FAQs for Amoxil Generisk

Kaj je Amoxil Generisk?

Amoxil Generisk je generično zdravilo, ki vsebuje aktivno učinkovino amoksicilin. Gre za antibiotik, ki se uporablja za zdravljenje različnih okužb, vključno z okužbami dihal, sečil, kože in drugimi. Deluje tako, da uničuje bakterije in preprečuje njihovo razmnoževanje.

Kako naj uporabljam Amoxil Generisk?

Navodila za uporabo Amoxil Generisk so priložena zdravilu. Običajno se jemlje peroralno, ob obroku ali po njem, skupaj z veliko vode. Pomembno je, da jemljete zdravilo točno tako, kot vam je predpisal zdravnik, in da končate celoten predpisan potek zdravljenja, tudi če se počutite bolje pred koncem zdravljenja.

Kateri so možni neželeni učinki Amoxil Generisk?

Amoxil Generisk lahko povzroči neželene učinke, ki vključujejo slabost, drisko, alergijske reakcije, vnetje črevesja in druge. Če opazite kakršne koli nenavadne simptome, se posvetujte z zdravnikom. Preberite priloženo navodilo za celoten seznam možnih neželenih učinkov.

Kdaj naj ne uporabljam Amoxil Generisk?

Amoxil Generisk ne smete uporabljati, če ste alergični na amoksicilin ali druge antibiotike iz skupine penicilinov. Prav tako se izogibajte uporabi, če imate zgodovino alergijskih reakcij na antibiotike ali če vam je zdravnik to odsvetoval. Pred uporabo se posvetujte s svojim zdravnikom, če imate kakršne koli zdravstvene težave ali jemljete druge zdravila.

Kako shranjujem Amoxil Generisk?

Amoxil Generisk shranjujte pri sobni temperaturi, stran od neposredne svetlobe in vlage. Hranite ga izven dosega otrok. Ne uporabljajte zdravila po preteku roka uporabe, navedenega na embalaži. Pravilno odstranite neporabljeno zdravilo v skladu z lokalnimi predpisi o odstranjevanju zdravil.

Novo Pričevanje

Spletna stran
Dostava
Cena / izvedba
Priporočilo
CAPTCHA