Moja košarica 0
Nakup Clomida (Generični Klomifen) po ugodni ceni brez recepta v Sloveniji

Nakup Clomida (Generični Klomifen) po ugodni ceni brez recepta v Sloveniji

Izdelek Clomid Generisk je generična različica zdravila Clomid, ki se uporablja za spodbujanje ovulacije pri ženskah z neplodnostjo. Deluje tako, da poveča sproščanje hormona LH, kar lahko poveča možnosti za zanositev pri ženskah, ki imajo težave z ovulacijo.

Aktivna sestavina: Clomiphene

 • Dostava 4-9 dni
 • Načini plačila
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Brezplačna dostava za naročila nad 200.00€

Clomid Generična

Ime zdravilaClomid Generični
Zdravilna učinkovinaClomifene Citrate
Oblika zdravilaTablete
Standardni odmerki50 mg, 100 mg
UporabaZdravljenje neplodnosti pri ženskah
Čas delovanja4-5 dni

Kaj je Clomid Generični?

Clomid Generični, znan tudi kot Clomifene Citrate, je oralno zdravilo, ki se pogosto uporablja za zdravljenje neplodnosti pri ženskah. Njegova primarna funkcija je spodbujanje ovulacije pri ženskah, ki imajo težave z zanositvijo zaradi ovulatornih motenj. Zdravilo deluje tako, da stimulira sproščanje hormonov, potrebnih za ovulacijo.

Zdravilo Clomid Generični je postalo priljubljeno zaradi svoje učinkovitosti in je pogosto prva izbira pri zdravljenju neplodnosti. Kljub svoji priljubljenosti je pomembno, da ga uporabljate le pod nadzorom zdravnika, saj lahko povzroči različne stranske učinke in ni primerno za vse ženske.

Clomid Generični je generična oblika zdravila Clomid, ki ponuja enake terapevtske učinke kot originalno zdravilo, vendar je običajno na voljo po nižji ceni. To ga naredi dostopnejšega za širši krog uporabnikov, ki iščejo učinkovito zdravljenje neplodnosti.

Zdravilna učinkovina in delovanje

Glavna zdravilna učinkovina v Clomid Generičnem je Clomifene Citrate, ki spada v skupino zdravil, znanih kot ovulatorni stimulansi. Deluje tako, da povzroči, da hipofiza sprosti več hormonov, ki so odgovorni za rast in zorenje jajčnih celic ter sprožitev ovulacije.

Clomifene Citrate ima posebno sposobnost vezave na estrogen receptorje v hipofizi, kar zavira negativni povratni odziv estrogena na hipofizo. To povzroči povečano sproščanje gonadotropinov (LH in FSH), kar posledično spodbudi ovulacijo.

Prednosti in uporaba zdravila

Clomid Generični je zaradi več razlogov priljubljen pri zdravljenju neplodnosti:

 • Visoka uspešnost pri spodbujanju ovulacije.
 • Relativno nizki stroški v primerjavi z drugimi zdravili za plodnost.
 • Oralna uporaba, kar pomeni, da ni potrebno injiciranje.
 • Dobra prenašanost pri večini žensk.

Uporaba Clomid Generičnega je primerna za ženske, ki ne ovulirajo redno ali imajo policistične jajčnike. Zdravilo se običajno predpiše v obliki petdnevnih ciklov, pri čemer se odmerjanje prilagodi glede na individualni odziv pacientke.

Kako pravilno jemati Clomid Generični?

Jemanje Clomid Generičnega zahteva skrbno upoštevanje navodil zdravnika, saj je pravilno odmerjanje ključno za uspeh zdravljenja. Prav tako je pomembno spremljati telesni odziv na zdravilo, da se preprečijo neželeni učinki ali prekomerna stimulacija jajčnikov.

Zdravilo se običajno jemlje enkrat na dan, pet dni zapored, začenši na peti dan menstrualnega ciklusa. Če ovulacija ne nastopi, se lahko v naslednjih ciklih odmerjanje postopoma povečuje. Vendar pa je pomembno, da skupno trajanje zdravljenja s Clomidom ne presega predpisanih omejitev.

Med zdravljenjem z Clomidom je priporočljivo redno obiskovati zdravnika, ki lahko s pomočjo ultrazvoka spremlja razvoj foliklov in določa optimalni čas za spolni odnos ali umetno oploditev.

Navodila za odmerjanje

Standardni začetni odmerek Clomid Generičnega je 50 mg enkrat na dan, 5 dni. Če ovulacija ne nastopi, se lahko odmerek v naslednjem ciklu poveča na 100 mg na dan. Maksimalni priporočeni odmerek je 150 mg na dan, 5 dni, in ne sme biti presežen.

Odmerjanje se prilagaja glede na individualni odziv, pri čemer se upošteva najmanjši učinkovit odmerek. Prekomerno odmerjanje lahko poveča tveganje za sindrom hiperstimulacije jajčnikov (OHSS) ali večplodno nosečnost.

Posebna navodila in opozorila

Med jemanjem Clomid Generičnega je pomembno biti pozoren na nekatere vidike:

 • Ne jemljite Clomid Generičnega, če ste noseči ali dojite.
 • Pred začetkom zdravljenja opravite temeljit ginekološki pregled.
 • Obvestite zdravnika o vseh preteklih ali trenutnih zdravstvenih težavah.
 • Izogibajte se jemanju Clomid Generičnega v kombinaciji z drugimi zdravili za plodnost, razen če vam to svetuje zdravnik.

Obvestite zdravnika o kakršnih koli neobičajnih simptomih ali stranskih učinkih, ki se pojavijo med jemanjem zdravila.

Vpliv Clomid Generičnega na ovulacijo in zanositev

Clomid Generični ima ključno vlogo pri zdravljenju neplodnosti, saj uspešno spodbuja ovulacijo pri ženskah, ki imajo težave z zanositvijo. Z zvišanjem ravni gonadotropinov, Clomid povzroča razvoj in sprostitev zrelih jajčnih celic, kar poveča možnost zanositve.

Študije so pokazale, da se pri uporabi Clomid Generičnega možnosti za zanositev znatno povečajo, še posebej pri ženskah z ovulatornimi težavami. Kljub temu uspeh zdravljenja ni zagotovljen in je odvisen od številnih dejavnikov, vključno s starostjo ženske, kakovostjo sperme partnerja in splošnim zdravstvenim stanjem.

Čeprav je Clomid Generični učinkovit pri spodbujanju ovulacije, ne zdravi vseh vzrokov neplodnosti. Zato je v nekaterih primerih potrebno dodatno zdravljenje ali uporaba drugih metod, kot je umetna oploditev.

Mehanizem delovanja na ovulacijo

Clomid Generični deluje tako, da posnema učinke estrogena na hipofizo. S tem zavira običajen negativni povratni odziv estrogena, kar poveča sproščanje gonadotropinov, kot sta folikle stimulirajoči hormon (FSH) in luteinizirajoči hormon (LH). Ti hormoni nato spodbudijo rast in zorenje foliklov v jajčnikih, kar vodi do ovulacije.

Ta mehanizem delovanja je posebej učinkovit pri ženskah z motnjami ovulacije, kot so tiste z policističnimi jajčniki. Z zvišanjem ravni FSH in LH, Clomid Generični posredno spodbuja rast več foliklov, kar poveča verjetnost sprostitve zrelega jajčeca.

Vpliv na možnosti zanositve

Uporaba Clomid Generičnega poveča možnost zanositve, zlasti pri ženskah z ovulatornimi težavami. Več študij je pokazalo, da se ob jemanju Clomid Generičnega stopnja ovulacije in nosečnosti znatno poveča.

Kljub povečanim možnostim zanositve, Clomid Generični ne zagotavlja uspeha za vse uporabnice. Nekatere ženske morda potrebujejo dodatne tretmaje ali posege, kot je intrauterina inseminacija, za povečanje verjetnosti uspešne zanositve.

Možni neželeni učinki zdravila Clomid Generični

Medtem ko je Clomid Generični učinkovito zdravilo za neplodnost, lahko povzroči neželene učinke. Večina teh učinkov je blaga in vključuje simptome, kot so vročinski oblivi, bolečine v trebuhu, napetost v prsih in blage glavobole. Redko lahko pride do bolj resnih zapletov, kot je sindrom hiperstimulacije jajčnikov (OHSS).

Pomembno je, da ste pozorni na morebitne stranske učinke in o njih obvestite svojega zdravnika. Prav tako je pomembno, da se izogibate samozdravljenju in sledite navodilom zdravnika, da zmanjšate tveganje neželenih učinkov.

V primeru hujših stranskih učinkov ali če opazite nenavadne simptome, je nujno takojšnje posvetovanje z zdravnikom. To je še posebej pomembno v primerih, ko sumite na OHSS ali če pride do težav z vidom.

Pogosti neželeni učinki

 • Vročinski oblivi
 • Napetost ali bolečina v prsih
 • Glavoboli
 • Rahla bolečina ali nelagodje v trebuhuNihanje razpoloženja

Večina teh neželenih učinkov je običajno blaga in se s časom zmanjša ali izgine. Vendar je pomembno spremljati simptome in po potrebi obvestiti zdravnika.

Resni neželeni učinki in ukrepanje

Čeprav redki, lahko Clomid Generični povzroči resne neželene učinke, kot so:

 • Sindrom hiperstimulacije jajčnikov (OHSS)
 • Težave z vidom, kot so zamegljen vid ali bliski
 • Večplodna nosečnost

V primeru resnih neželenih učinkov je nujno takojšnje zdravniško posredovanje. Sindrom OHSS zahteva nujno medicinsko obravnavo, saj lahko povzroči resne zaplete.

Kontraindikacije in opozorila pri uporabi Clomid Generičnega

Clomid Generični ni primeren za vse ženske. Obstajajo določena stanja in okoliščine, v katerih se uporaba tega zdravila ne priporoča ali je celo kontraindicirana.

Med najpogostejšimi kontraindikacijami so obstoječa nosečnost, težave z jetri, nenormalne krvavitve iz maternice, neznani vzroki za neplodnost in ciste na jajčnikih, ki niso povezane s policističnimi jajčniki.

Poleg tega je pomembno, da pred začetkom zdravljenja z Clomid Generičnim opravite temeljit zdravstveni pregled, da izključite morebitne kontraindikacije ali druge zdravstvene težave.

Kdaj se Clomid Generični ne priporoča?

 • Obstoječa nosečnost
 • Težave z jetri
 • Nenormalne krvavitve iz maternice neznanega izvora
 • Hormonsko odvisni tumorji
 • Hipersenzitivnost na Clomifene Citrate ali druge sestavine zdravila

Pri omenjenih stanjih je uporaba Clomid Generičnega odsvetovana zaradi potencialnih tveganj ali neželenih učinkov.

Interakcije z drugimi zdravili

Clomid Generični lahko interagira z določenimi zdravili, kar lahko vpliva na njegovo učinkovitost ali poveča tveganje za neželene učinke. Med takšna zdravila spadajo nekateri hormoni, zdravila za zdravljenje ščitničnih težav, in določena zdravila za nadzor sladkorne bolezni.

Pomembno je, da zdravniku poveste o vseh zdravilih, ki jih jemljete, vključno z zeliščnimi pripravki in prehranskimi dopolnili, preden začnete z zdravljenjem s Clomid Generičnim.

Nakup Clomid Generičnega na spletu

Nakup Clomid Generičnega preko spleta je lahko priročen način, kako pridobiti zdravilo, vendar je pomembno biti previden. Pomembno je izbrati zaupanja vredno spletno lekarno, ki zagotavlja pristna zdravila in upošteva zdravstvene predpise.

Pri nakupu zdravil na spletu je ključnega pomena, da preverite legitimnost spletne lekarne, njen ugled in ocene strank ter ali ima potrebne licence za prodajo zdravil.

Prav tako je pomembno, da imate veljaven recept, saj je nakup Clomid Generičnega brez recepta nelegalen in potencialno nevaren.

FAQs o Clomid Generisk

Kaj je Clomid Generisk?

Clomid Generisk je generično zdravilo, ki vsebuje klomifen citrat. Uporablja se za zdravljenje neplodnosti pri ženskah in lahko pomaga pri izboljšanju ovulacije.

Kako naj uporabljam Clomid Generisk?

Navodila za uporabo Clomid Generisk najdete v priloženem navodilu za uporabo. Običajno se jemlje peroralno enkrat na dan v določenem časovnem okviru, ki ga predpiše zdravnik. Pomembno je, da natančno upoštevate zdravnikova navodila.

Ali so stranski učinki Clomid Generisk pogosti?

Clomid Generisk lahko povzroči neželene stranske učinke, vključno s povečanjem telesne mase, vročinskimi oblivci, glavoboli in spremembami razpoloženja. Če opazite kakršne koli nenavadne simptome, se posvetujte z zdravnikom.

Kdaj pričakovati rezultate pri uporabi Clomid Generisk?

Čas, v katerem lahko pričakujete rezultate pri uporabi Clomid Generisk, je odvisen od vašega individualnega stanja in zdravniškega nadzora. Večina ljudi opazi izboljšanje ovulacije in možnosti zanositve v prvih nekaj ciklih zdravljenja. Vendar se posvetujte z zdravnikom za natančne informacije glede vašega primera.

Novo Pričevanje

Spletna stran
Dostava
Cena / izvedba
Priporočilo
CAPTCHA