Moja košarica 0
Olumiant Generični - Baricitinib ali Baritinib BP EP USP CAS 1187594-09-7 v Sloveniji

Olumiant Generični - Baricitinib ali Baritinib BP EP USP CAS 1187594-09-7 v Sloveniji

Olumiant Generisk je zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje kronične vnetne bolezni sklepov, znane kot revmatoidni artritis. Deluje tako, da zmanjšuje vnetje in pomaga ublažiti bolečine ter izboljšati gibljivost sklepov pri bolnikih s to boleznijo.

Aktivna sestavina: Baricitinib

 • Dostava 4-9 dni
 • Načini plačila
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Brezplačna dostava za naročila nad 200.00€

Olumiant Generična

Podrobne Značilnosti Olumiant Generičnega
Aktivna Sestavina Baricitinib
Doziranje Običajno 2 mg ali 4 mg enkrat na dan
Trajanje Učinka 24 ur
Glavni Učinki Zmanjšanje vnetja in bolečine pri revmatoidnem artritisu

Kaj je Olumiant Generični?

Pregled in mehanizem delovanja

Olumiant Generični, znan tudi kot Baricitinib, je zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje srednje do hudo aktivnega revmatoidnega artritisa pri odraslih. Deluje z zaviranjem Janus kinaz (JAK), encimov, ki igrajo ključno vlogo v procesu vnetja.

Zaviranje teh encimov pomaga zmanjšati vnetje, bolečino in oteklino, ki so značilni za revmatoidni artritis. Zaradi svojega načina delovanja je učinkovit pri bolnikih, ki na tradicionalne DMARDs (disease-modifying antirheumatic drugs) ne odgovarjajo dovolj dobro.

Olumiant Generični prav tako zmanjšuje hitrost napredovanja poškodb na sklepih, kar pomaga ohranjati boljšo kakovost življenja.

Zgodovina in razvoj zdravila

Olumiant Generični je bil razvit kot del nove generacije zdravil za revmatoidni artritis. Njegov razvoj je bil osredotočen na iskanje alternativnih terapij za bolnike, ki niso imeli koristi od obstoječih zdravljenj.

Zdravilo je bilo uradno odobreno za uporabo v Evropski uniji in mnogih drugih državah, kar je pomenilo pomemben korak v zdravljenju revmatoidnega artritisa.

V Sloveniji je Olumiant Generični na voljo kot receptno zdravilo, kar zagotavlja dostopnost tistim, ki jo najbolj potrebujejo.

Uporaba Olumiant Generičnega

Kako Olumiant Generični pomaga pri revmatoidnem artritisu

Olumiant Generični je pokazal znatne izboljšave pri bolnikih z revmatoidnim artritisom, zlasti pri tistih, ki niso dosegli zadostnega odziva na tradicionalna zdravila.

Zmanjšuje simptome, kot so bolečina, oteklina in jutranja togost, hkrati pa izboljšuje fizično funkcijo in kakovost življenja.

Z redno uporabo Olumiant Generičnega bolniki opazijo manjšo potrebo po uporabi protibolečinskih zdravil, kar zmanjšuje tveganje za neželene učinke teh zdravil.

Navodila za odmerjanje in jemanje

Standardni odmerek Olumiant Generičnega je 2 mg ali 4 mg, vzeti enkrat na dan, ne glede na obroke. Pri bolnikih z ledvičnimi ali jetrnimi težavami se lahko odmerek prilagodi.

Pomembno je, da zdravilo jemljete redno in v skladu z navodili zdravnika, da zagotovite najboljše možne rezultate.

Zdravilo je na voljo v obliki tablet, kar olajša jemanje in doslednost pri zdravljenju.

Shranjevanje in rok uporabnosti

Olumiant Generični je treba shranjevati pri sobni temperaturi, stran od neposredne svetlobe in vlage. Tako se ohrani njegova učinkovitost.

Rok uporabnosti je običajno označen na embalaži, in je pomembno, da po tem datumu zdravila ne uporabljate.

Pomembno je tudi, da zdravila hranite izven dosega otrok in hišnih ljubljenčkov.

© 2023 Olumiant Generični. Vse pravice pridržane.

FAQs

Kaj je Olumiant Generisk?

Olumiant Generisk je generično zdravilo, ki vsebuje aktivno sestavino baricitinib. Uporablja se za zdravljenje določenih vnetnih bolezni, kot je revmatoidni artritis.

Kako jemati Olumiant Generisk?

Olumiant Generisk je običajno na voljo v obliki tablet, ki jih jemljete peroralno. Priporočeno odmerjanje in način uporabe se lahko razlikujejo glede na vaše zdravstveno stanje. Vedno sledite navodilom vašega zdravnika ali farmacevta.

Kakšni so možni neželeni učinki Olumiant Generisk?

Olumiant Generisk lahko povzroči neželene učinke, ki vključujejo slabost, glavobol, povečano tveganje za okužbe, povečanje jetrnih encimov in druge. Pomembno je, da se posvetujete s svojim zdravnikom, če opazite kakršnekoli neželene učinke.

Ali je Olumiant Generisk primerno za vsakogar?

Olumiant Generisk ni primerno za vsakogar. Pred uporabo tega zdravila se posvetujte s svojim zdravnikom, ki bo ocenil vaše zdravstveno stanje in ugotovil, ali je to zdravilo primerno za vas. Ne pozabite mu povedati o vseh drugih zdravilih, ki jih jemljete, in o morebitnih alergijah.

Novo Pričevanje

Spletna stran
Dostava
Cena / izvedba
Priporočilo
CAPTCHA