Moja košarica 0
Antabuse Generični 250 mg tablete - Kupite Antabuse brez recepta v Sloveniji

Antabuse Generični 250 mg tablete - Kupite Antabuse brez recepta v Sloveniji

Antabuse Generisk je zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje alkoholizma. Deluje tako, da povzroči neprijetne telesne reakcije, kot so slabost, bruhanje in glavobol, kadar oseba uživa alkohol, kar pomaga ljudem, da se izognejo pitju alkohola.

Aktivna sestavina: Disulfiram

 • Dostava 4-9 dni
 • Načini plačila
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Brezplačna dostava za naročila nad 200.00€

Antabuse Generična

Informacije za predpisovanje Antabuse Generični

Antabuse Generični je zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje alkoholizma. Glavna učinkovina, disulfiram, deluje tako, da povzroči neprijetne učinke, kot so slabost in glavobol, če oseba zaužije alkohol. To pomaga preprečiti željo po alkoholu.

Zdravilo Antabuse Generični je priporočljivo predpisovati v kombinaciji s psihoterapijo in podporo skupin za pomoč pri odvisnosti. Pred uporabo zdravila je pomembno, da se pacienti seznanijo s potencialnimi neželenimi učinki in interakcijami z drugimi zdravili.

Zdravilo je na voljo v tabletah, standardni odmerek je 250 mg na dan. Začetek zdravljenja mora biti pod strokovnim nadzorom in prilagojen posameznim potrebam pacienta.

Disulfiram: Učinkovina v Antabuse Generični

Disulfiram je glavna učinkovina v Antabuse Generični. Deluje tako, da zavira encim acetaldehid dehidrogenazo, kar povečuje koncentracijo acetaldehida v telesu, ko se zaužije alkohol. Ta povečana koncentracija povzroča neprijetne simptome.

Disulfiram je bil prvič uporabljen za zdravljenje alkoholizma v 1950-ih letih in še vedno predstavlja pomemben del strategij zdravljenja odvisnosti od alkohola. Njegova učinkovitost je najvišja, ko se uporablja kot del celostnega pristopa k zdravljenju.

Disulfiram je kontraindiciran pri ljudeh z boleznimi srca, psihozami in nekaterimi drugimi zdravstvenimi težavami, zato je predpisovanje potrebno skrbno prilagoditi vsakemu posamezniku.

Indikacije za uporabo Antabuse Generični

Antabuse Generični je indiciran za zdravljenje kroničnega alkoholizma. Pomaga zmanjšati željo po alkoholu in podpira proces okrevanja.

Zdravilo je še posebej učinkovito pri pacientih, ki so se že zavezali k abstinenčnemu načinu življenja in iščejo dodatno podporo v boju proti odvisnosti.

Načini zdravljenja in odmerki

Zdravljenje z Antabuse Generični se začne z visokim odmerkom, ki se postopoma zmanjšuje. Začetni odmerek je običajno 500 mg na dan za 1-2 tedna, nato se odmerek zmanjša na 250 mg na dan.

Odmerjanje je treba prilagoditi glede na odziv pacienta in morebitne neželene učinke. Redno spremljanje in ocenjevanje je ključnega pomena za uspeh terapije.

Uporaba zdravila Antabuse Generični med nosečnostjo

Uporaba zdravila Antabuse Generični med nosečnostjo ni priporočljiva, saj ni dovolj podatkov o varnosti uporabe. V primeru, da je zdravljenje nujno, je potrebno skrbno pretehtati koristi in tveganja.

Pomembno je, da zdravniki in pacientke tesno sodelujejo pri sprejemanju odločitev o uporabi zdravila v času nosečnosti.

Možni neželeni učinki

 • Glavobol
 • Utrujenost
 • Skin reactions
 • Metaličen okus v ustih
 • Slabost in bruhanje, če se zaužije alkohol

Interakcije z drugimi zdravili

Zdravilo Antabuse Generični lahko interagira z različnimi zdravili, kar lahko povzroči neželene učinke ali zmanjša učinkovitost zdravljenja.

Pomembno je, da pacienti obvestijo svojega zdravnika o vseh zdravilih, ki jih jemljejo, vključno z brezreceptnimi zdravili in prehranskimi dopolnili.

Pakiranja in cena Antabuse Generični

Antabuse Generični je na voljo v različnih pakiranjih, ki so prilagojena različnim potrebam pacientov. Cena zdravila se lahko razlikuje glede na regijo in lekarno.

Za natančne informacije o cenah in pakiranjih se posvetujte z lokalno lekarno ali spletno lekarno.

Na splošno je cena Antabuse Generični konkurenčna v primerjavi z drugimi zdravili za zdravljenje alkoholizma.

Najboljša ponudba za Antabuse Generični na spletu

Nakup Antabuse Generični preko spleta lahko pacientom ponudi ugodnejše cene in večjo dostopnost.

Pri iskanju najboljše ponudbe je pomembno upoštevati verodostojnost spletnega prodajalca in preveriti, ali je zdravilo pravilno shranjeno in rok uporabe ni presežen.

Kje kupiti Antabuse Generični?

Antabuse Generični je na voljo v večini lekarn in preko licenciranih spletnih lekarn.

Pri nakupu je pomembno zagotoviti, da je lekarna ali spletna lekarna licencirana in da zagotavlja pristnost zdravila.

NOVO: Pregledovalnik interakcij zdravil za Antabuse Generični

Novo orodje, pregledovalnik interakcij zdravil, je na voljo za uporabnike Antabuse Generični. To orodje omogoča, da pacienti in zdravstveni delavci preverijo možne interakcije z drugimi zdravili.

Orodje je enostavno za uporabo in pomaga pri izogibanju potencialno nevarnih kombinacij zdravil.

Pregledovalnik je dostopen na spletnih straneh, ki se ukvarjajo z informacijami o zdravilih, in je nepogrešljiv vir za varno uporabo Antabuse Generični.

Priporočila za uporabo Antabuse Generični

Za maksimalno učinkovitost in varnost pri uporabi Antabuse Generični je pomembno upoštevati naslednja priporočila:

 • Ne zaužijte alkohola med zdravljenjem in vsaj 12 ur pred začetkom zdravljenja.
 • Redno obiskujte zdravnika za spremljanje napredka in morebitnih neželenih učinkov.
 • Obvestite zdravnika o vseh drugih zdravilih, ki jih jemljete.

Varstvo pacientov in Varnostni ukrepi

Za zagotavljanje varnosti pacientov pri uporabi Antabuse Generični je treba upoštevati naslednje varnostne ukrepe:

FAQs for Antabuse Generisk

1. Kako deluje Antabuse Generisk?

Antabuse Generisk vsebuje zdravilno učinkovino disulfiram, ki pomaga preprečevati pitje alkohola. Ko oseba vzame Antabuse Generisk in nato spije alkohol, se lahko pojavijo neprijetni simptomi, kot so slabost, bruhanje, glavobol, itd. To spodbuja abstinenco od alkohola.

2. Kdaj naj začnem jemati Antabuse Generisk?

Običajno se Antabuse Generisk začne jemati po prenehanju pitja alkohola za vsaj 12-24 ur. Priporočljivo je, da se posvetujete s svojim zdravnikom, da določite pravi čas za začetek zdravljenja.

3. Kakšni so možni neželeni učinki Antabuse Generisk?

Neželeni učinki Antabuse Generisk se lahko razlikujejo od osebe do osebe. Najpogostejši neželeni učinki vključujejo slabost, bruhanje, glavobol in utrujenost. Če opazite hujše neželene učinke, se posvetujte s svojim zdravnikom.

4. Ali lahko jemljem Antabuse Generisk med nosečnostjo?

Nosečnice naj se izogibajo jemanju Antabuse Generisk, saj lahko povzroči škodo plodu. Pred začetkom zdravljenja se posvetujte s svojim zdravnikom, če ste noseči ali načrtujete nosečnost.

Novo Pričevanje

Spletna stran
Dostava
Cena / izvedba
Priporočilo
CAPTCHA