Moja košarica 0
Kupite Doxiciklin brez recepta - Doxiciklin Hiklat ali Doxiciklin Hidroklorid CAS 24390-14-5 (Constantin-Bicari p

Kupite Doxiciklin brez recepta - Doxiciklin Hiklat ali Doxiciklin Hidroklorid CAS 24390-14-5 (Constantin-Bicari p

Doxycycline Generisk je zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje različnih bakterijskih okužb, kot so okužbe dihal, kože in sečil. Deluje tako, da zavira rast in širjenje bakterij v telesu, kar pomaga pri obvladovanju okužbe in izboljšanju zdravja.

Aktivna sestavina: Doxycycline

 • Dostava 4-9 dni
 • Načini plačila
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Brezplačna dostava za naročila nad 200.00€

Doxycycline Generična

Zdravilna učinkovina Doksiciklin
Oblika zdravila Tablete, Kapsule
Običajni odmerki 100 mg dvakrat na dan
Trajanje zdravljenja Odvisno od indikacije
Glavni učinki Antibakterijsko delovanje

Pregled zdravila Doxycycline Generični

Doxycycline Generični je širokospektralni antibiotik, ki spada v skupino tetraciklinov. Uporablja se za zdravljenje različnih bakterijskih infekcij, vključno z dihalnimi potmi, kožo in urinarnim traktom. Je učinkovit proti različnim bakterijam, zaradi česar je priljubljena izbira pri zdravljenju infekcij.

Zdravilo Doxycycline Generični deluje tako, da zavira sintezo beljakovin v bakterijskih celicah, kar preprečuje njihovo razmnoževanje in širjenje. Zaradi tega je učinkovito orodje v boju proti bakterijskim okužbam.

Poleg svojih antibakterijskih lastnosti, je Doksiciklin uporaben tudi v nekaterih primerih kot preventiva proti malariji. Njegova sposobnost zaviranja rasti parazitov, ki povzročajo malarijo, ga naredi za koristno izbiro za potnike v endemična območja.

Zdravilna učinkovina: Doksiciklin

Doksiciklin je glavna zdravilna učinkovina v Doxycycline Generični. Spada v skupino tetraciklinskih antibiotikov in ima močno antibakterijsko delovanje. Je učinkovit proti širokemu spektru bakterij, kar mu omogoča široko uporabnost.

Učinkovitost Doksiciklina je posebej izrazita pri zdravljenju atipičnih bakterij in tistih, ki so odporne na druge vrste antibiotikov. Je tudi ena izmed prvih izbir pri zdravljenju bolezni, kot so klamidija, lymska bolezen in nekatere oblike pljučnice.

Indikacije za uporabo Doxycycline Generični

Doxycycline Generični se uporablja za zdravljenje številnih bakterijskih infekcij. Med najpogostejše indikacije sodijo: infekcije dihalnih poti, kot so bronhitis in pljučnica, kožne infekcije, kot so akne in rosacea, ter genitourinarne infekcije, vključno s klamidijo in gonorejo.

Zdravilo je prav tako učinkovito pri zdravljenju zobnih okužb, kot so parodontitis, in se uporablja tudi pri zdravljenju nekaterih parazitskih bolezni, vključno z malarijo.

Načini zdravljenja in odmerki Doksiciklina

Standardni odmerek Doksiciklina za odrasle je 100 mg dvakrat dnevno. Za otroke, starejše od 8 let, je odmerek prilagojen glede na telesno težo. Zdravljenje običajno traja od 7 do 14 dni, odvisno od vrste in resnosti infekcije.

Pri zdravljenju malarije se Doksiciklin uporablja v preventivne namene, običajno z začetkom dva dni pred potovanjem v endemično območje in nadaljevanjem še štiri tedne po vrnitvi.

Priporočila za varno uporabo

Da bi zmanjšali tveganje za neželene učinke, je pomembno upoštevati navodila za uporabo Doxycycline Generični. Med jemanjem zdravila se izogibajte neposredni sončni svetlobi in uporabljajte zaščito pred soncem, saj Doksiciklin poveča občutljivost kože na sonce.

Priporočljivo je, da zdravilo jemljete z veliko vode, da se izognete draženju požiralnika. Prav tako je pomembno, da med zdravljenjem ne prenehate jemati zdravila brez posvetovanja z zdravnikom, tudi če se počutite bolje.

Uporaba Doxycycline Generični med nosečnostjo

Doxycycline Generični ni priporočljiv za uporabo med nosečnostjo, zlasti v drugem in tretjem trimesečju, saj lahko negativno vpliva na razvoj kosti in zob pri plodu. Prav tako ni priporočljiv za doječe matere, saj lahko Doksiciklin prehaja v materino mleko.

V primeru potrebe po antibiotičnem zdravljenju med nosečnostjo je pomembno, da se posvetujete z zdravnikom, ki bo ocenil tveganja in predpisal najprimernejšo alternativo.

Potencialni neželeni učinki

 • Gastrointestinalne težave, kot so slabost, bruhanje in driska
 • Fotosenzitivnost ali povečana občutljivost na sončno svetlobo
 • Kandidiaza (glivična okužba) ust ali genitalij
 • Redkeje: alergijske reakcije, kot so izpuščaji in otekanje

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili

Doxycycline Generični lahko vpliva na učinkovitost nekaterih drugih zdravil in obratno. Med najpomembnejša medsebojna delovanja spadajo:

 • Antacidi, ki vsebujejo aluminij, kalcij ali magnezij, lahko zmanjšajo absorpcijo Doksiciklina.
 • Sočasna uporaba z retinoidi lahko poveča tveganje za povečano intrakranialno tlak.
 • Uporaba z antikoagulanti lahko poveča tveganje za krvavitve.

Kako kupiti Doxycycline Generični na spletu v Sloveniji

V Sloveniji je Doxycycline Generični na voljo na recept. Za nakup je potreben obisk zdravnika, ki bo ocenil, ali je zdravilo primerno za vaše stanje in predpisal ustrezen odmerek. Nato lahko zdravilo kupite v lekarnah ali preko spletnih lekarn.

Pomembno je preveriti verodostojnost spletne lekarne, saj obstaja tveganje za nakup ponarejenih zdravil. Izberite lekarne, ki so registrirane in imajo ustrezna dovoljenja za prodajo zdravil na spletu.

Mnenja uporabnikov o Doxycycline Generični

Mnenja uporabnikov o Doxycycline Generični so večinoma pozitivna. Mnogi poudarjajo njegovo učinkovitost pri zdravljenju različnih bakterijskih okužb in njegovo primernost za dolgotrajnejšo uporabo.

Nekateri uporabniki poročajo o neželenih učinkih, kot so občutljivost na sonce in gastrointestinalne težave, vendar ti niso pogosti. Splošno mnenje je, da je Doxycycline Generični zanesljivo in učinkovito zdravilo, ko se uporablja v skladu z zdravniškimi navodili.

Za dodatne informacije in nasvete vedno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Dodatne informacije in viri

Za dodatne informacije o Doxycycline Generični se obrnite na svojega zdravnika ali farmacevta. Prav tako so informacije na voljo na spletnih straneh, ki se ukvarjajo z zdravili in zdravstveno oskrbo.

Upoštevajte, da je pomembno vedno slediti navodilom zdravnika in ne samozdraviti. Doxycycline Generični je močan antibiotik in ga je treba uporabljati preudarno.

FAQs for Doxycycline Generisk

Kaj je Doxycycline Generisk?

Doxycycline Generisk je generično zdravilo, ki vsebuje doxycycline kot glavno aktivno sestavino. Uporablja se za zdravljenje različnih bakterijskih okužb.

Kako naj uporabljam Doxycycline Generisk?

Navodila za uporabo Doxycycline Generisk so navedena na embalaži. Običajno se jemlje peroralno s hrano, da se zmanjša tveganje za želodčne težave.

Kakšni so možni neželeni učinki?

Neželeni učinki Doxycycline Generisk se lahko razlikujejo. Običajni neželeni učinki vključujejo slabost, drisko, in občutljivost na sončno svetlobo. Če opazite resne neželene učinke, se posvetujte z zdravnikom.

Ali je Doxycycline Generisk na voljo brez recepta v Sloveniji?

Ne, Doxycycline Generisk je receptno zdravilo in ga lahko dobite le na recept od zdravnika.

Koliko časa traja, da Doxycycline Generisk začne delovati?

Čas, ki ga potrebuje Doxycycline Generisk, da začne delovati, se lahko razlikuje glede na vrsto okužbe. Običajno pa začne delovati v nekaj dneh po začetku zdravljenja.

Kaj storiti, če pozabim vzeti odmerek Doxycycline Generisk?

Če pozabite vzeti odmerek, ga vzemite, takoj ko se spomnite. Če je že skoraj čas za naslednji odmerek, preskočite pozabljeni odmerek. Ne podvajajte odmerkov.

Odgovori za Slovenijo

Ali je Doxycycline Generisk na voljo v lekarnah v Sloveniji?

Da, Doxycycline Generisk je na voljo v lekarnah v Sloveniji, vendar ga lahko dobite le na recept od zdravnika.

Novo Pričevanje

Spletna stran
Dostava
Cena / izvedba
Priporočilo
CAPTCHA