Moja košarica 0
Nakupite Aralen brez recepta - Klorokin fosfat 250 mg obložena tableta

Nakupite Aralen brez recepta - Klorokin fosfat 250 mg obložena tableta

Aralen Generisk je zdravilo, ki vsebuje aktivno učinkovino klorokin, in se uporablja za zdravljenje različnih nalezljivih bolezni, vključno s malarijo. Deluje tako, da preprečuje rast in širjenje mikroorganizmov v telesu, kar pomaga pri boju proti okužbam in olajša simptome.

Aktivna sestavina: Chloroquine

 • Dostava 4-9 dni
 • Načini plačila
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Brezplačna dostava za naročila nad 200.00€

Aralen Generična

Značilnost Opis
Ime izdelka Aralen Generični
Aktivna sestavina Klorokin
Oblika izdelka Tablete
Indikacije Zdravljenje malarije, avtoimunske bolezni
Doziranje Ovisno o starosti in stanju bolnika
Trajanje zdravljenja Odvisno od zdravniškega nasveta
Način uporabe Ustno

Kaj je Aralen Generični in njegova uporaba

Aralen Generični je zdravilo, ki vsebuje klorokin, učinkovino uporabljeno predvsem za zdravljenje in preprečevanje malarije. Klorokin deluje z motenjem rasti parazitov v rdečih krvnih celicah, ki povzročajo malarijo.

Zdravilo se uporablja tudi za zdravljenje nekaterih avtoimunskih bolezni, kot so revmatoidni artritis in lupus, kjer deluje z zmanjšanjem vnetja in imunskega odziva telesa. Aralen Generični je na voljo v obliki tablet in je namenjen za oralno uporabo.

Varnost in učinkovitost zdravila sta bili potrjeni v kliničnih študijah, vendar je pomembno upoštevati navodila za uporabo in se posvetovati z zdravnikom pred začetkom zdravljenja. Samo zdravnik lahko določi pravilen odmerek in trajanje terapije glede na posameznikove potrebe in zdravstveno stanje.

Splošne informacije o Aralen Generični

Aralen Generični je generična oblika klorokina, ki je bila prvotno razvita za zdravljenje malarije. Zaradi svojih protivnetnih lastnosti se uporablja tudi pri nekaterih avtoimunskih stanjih. Generične oblike zdravil ponavadi nudijo enake terapevtske učinke kot originalna zdravila, vendar so pogosto cenejše.

Zdravilo je na voljo brez recepta, vendar se priporoča posvetovanje z zdravstvenim delavcem pred uporabo, zlasti pri ljudeh s preteklimi zdravstvenimi težavami ali tistih, ki jemljejo druga zdravila.

Kako Aralen Generični deluje

Klorokin, aktivna sestavina Aralen Generičnega, deluje tako, da vpliva na rast in razvoj malarijskih parazitov v krvi. Z vmešavanjem v procese, ki so ključni za preživetje parazitov, klorokin pomaga zmanjšati njihovo število in preprečiti širjenje okužbe.

Prav tako ima klorokin protivnetne učinke, ki so koristni pri zdravljenju avtoimunskih bolezni, kot so revmatoidni artritis in lupus. Zmanjšuje imunski odziv telesa, kar pomaga zmanjšati vnetje in simptome, povezane s temi stanji.

Navodila za uporabo Aralen Generični

Aralen Generični se jemlje ustno, običajno s hrano ali mlekom, da se zmanjšajo gastrointestinalni neželeni učinki. Pomembno je slediti navodilom za doziranje, ki jih predpiše zdravnik, in zdravila ne jemati v večjih ali manjših količinah ali dlje, kot je priporočeno.

Pri zdravljenju malarije je treba zdravilo začeti jemati nekaj dni pred vstopom v malarično območje in nadaljevati nekaj tednov po odhodu. Pri avtoimunskih stanjih se odmerek in trajanje zdravljenja razlikujeta glede na posameznikove potrebe in odziv na zdravljenje.

Redno spremljanje z zdravnikom je ključno za ugotavljanje učinkovitosti zdravljenja in pravočasno odkrivanje morebitnih neželenih učinkov.

Kako pravilno jemati Aralen Generični

Zdravilo Aralen Generični je treba jemati natančno po navodilih zdravnika. Odmerek in pogostost uporabe sta odvisna od diagnoze, starosti in splošnega zdravstvenega stanja bolnika.

Za zmanjšanje tveganja za želodčne težave je priporočljivo, da zdravilo jemljete med obrokom ali z mlekom. Ne drobite, žvečite ali lomite tablet, saj to lahko vpliva na sproščanje zdravila v telesu.

Odmerjanje in pogostost uporabe

Odmerek Aralen Generičnega je običajno prilagojen posameznikovim potrebam. Pri zdravljenju malarije se lahko odmerek spreminja glede na telesno težo in starost bolnika, pa tudi na specifično vrsto malarije.

Pri avtoimunskih boleznih, kot sta revmatoidni artritis in lupus, se odmerek prav tako prilagodi glede na resnost simptomov in odziv bolnika na zdravljenje. Redni zdravniški pregledi so nujni za prilagajanje odmerka in preprečevanje morebitnih neželenih učinkov.

Kaj storiti v primeru izpuščenega odmerka

V primeru izpuščenega odmerka Aralen Generičnega je priporočljivo, da ga vzamete takoj, ko se spomnite. Če je že skoraj čas za naslednji odmerek, izpuščenega odmerka ne vzemite in nadaljujte z rednim urnikom. Ne jemljite dveh odmerkov hkrati, da bi nadomestili izpuščeni odmerek.

Navodila za shranjevanje in rok uporabnosti

Aralen Generični shranjujte pri sobni temperaturi, stran od vlage in neposredne sončne svetlobe. Zdravilo hranite izven dosega otrok. Rok uporabnosti je naveden na embalaži zdravila in ne smete ga uporabljati po preteku tega roka.

Varnost in opozorila

Med uporabo zdravila Aralen Generični je priporočljivo redno spremljati delovanje jeter in krvno sliko, še posebej pri dolgotrajni uporabi. Prav tako je pomembno opazovati morebitne spremembe vida, saj lahko klorokin v redkih primerih vpliva na oči.

Če se pojavijo nenavadni simptomi ali alergijske reakcije, kot so izpuščaji, težave z dihanjem ali otekanje obraza in jezika, je treba takoj prenehati z uporabo zdravila in se posvetovati z zdravnikom.

Možni neželeni učinki Aralen Generični

 • Prebavne težave (npr. slabost, bruhanje, driska)
 • Glavobol
 • Spremembe vida
 • Kožni izpuščaji
 • Nespečnost
 • Omotica

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pri uporabi Aralen Generičnega je pomembno biti previden pri bolnikih s posebnimi zdravstvenimi stanji, kot so epilepsija, psoriaza, porfirija ali okvare sluha. Zdravilo lahko poslabša simptome teh stanj.

Posebna previdnost je potrebna pri vožnji in upravljanju strojev, saj lahko zdravilo povzroči omotico ali spremembe vida.

Interakcije z drugimi zdravili

Aralen Generični lahko interagira z drugimi zdravili, kar lahko vpliva na njihovo učinkovitost ali poveča tveganje za neželene učinke. Pomembno je, da zdravniku poveste o vseh zdravilih, ki jih jemljete, vključno z zdravili brez recepta, prehranskimi dopolnili in zeliščnimi izdelki.

Uporaba Aralen Generični med nosečnostjo in dojenjem

Uporaba Aralen Generičnega med nosečnostjo in dojenjem je možna le po posvetovanju z zdravnikom. Klorokin lahko prehaja v posteljico in v materino mleko, zato je treba tehtati potencialna tveganja in koristi uporabe zdravila v teh obdobjih.

Informacije za bolnike

Zdravljenje z Aralen Generičnim zahteva redno spremljanje in tesno sodelovanje z zdravstvenim osebjem. Pomembno je, da bolniki razumejo namen zdravljenja, možne neželene učinke in pomen upoštevanja navodil za uporabo.

Bolniki morajo biti poučeni o pomenu rednih zdravniških pregledov in laboratorijskih testov, zlasti pri dolgotrajni uporabi zdravila, da bi preprečili in hitro odkrili morebitne neželene učinke.

Ob pojavu neobičajnih simptomov ali vprašanjih v zvezi z uporabo Aralen Generičnega je priporočljivo, da se bolniki obrnejo na svojega zdravnika ali farmacevta.

Kdaj in kako se obrniti na zdravstvenega delavca

V primeru neželenih učinkov, sprememb v zdravstvenem stanju ali vprašanj o uporabi zdravila je pomembno, da se bolniki nemudoma obrnejo na svojega zdravnika. To vključuje tudi simptome, ki morda niso neposredno povezani z zdravilom, vendar lahko vplivajo na njegovo varno uporabo.

Nasveti za bolnike, ki uporabljajo Aralen Generični

 • Vedno jemljite zdravilo po navodilih zdravnika.
 • Obvestite zdravnika o vseh drugih zdravilih ali prehranskih dopolnilih, ki jih jemljete.
 • Avoid alkohol in druga sredstva, ki lahko vplivajo na delovanje jeter.
 • Pazite na znake alergijskih reakcij ali neželenih učinkov in jih takoj sporočite zdravniku.

Podrobnosti o izdelku

Aralen Generični je na voljo v različnih pakiranjih in oblikah, kar omogoča prilagodljivost uporabe glede na potrebe in preference bolnikov.

Zdravilo je na splošno dostopno in cenovno ugodno, kar prispeva k njegovi široki uporabi pri zdravljenju malarije in nekaterih avtoimunskih bolezni.

Pakiranje in dostopne oblike Aralen Generični

Aralen Generični je običajno na voljo v obliki tablet, ki se jemljejo peroralno. Tablete so na voljo v različnih jakostih in pakiranjih, ki ustrezajo različnim režimom zdravljenja.

Cenovne informacije in razpoložljivost

Cena Aralen Generičnega se lahko razlikuje glede na regijo in lekarno, vendar je na splošno cenovno ugodna možnost, še posebej v primerjavi z blagovnimi znamkami klorokina. Zdravilo je na splošno na voljo v večini lekarn in specializiranih prodajalnah zdravil.

FAQs for Aralen Generisk

1. Kaj je Aralen Generisk?

Aralen Generisk je generično zdravilo, ki vsebuje aktivno učinkovino klorokin. Uporablja se za zdravljenje različnih bolezni, vključno s protimalaričnim in imunomodulacijskim delovanjem.

2. Kako jemati Aralen Generisk?

Zdravnik vam bo predpisal pravilni odmerek Aralen Generisk, ki je prilagojen vašemu stanju. Običajno se zdravilo jemlje peroralno s hrano ali mlekom, da se zmanjša tveganje za prebavne težave.

3. Kateri so možni neželeni učinki?

Med možnimi neželenimi učinki Aralen Generisk so lahko slabost, driska, glavobol, omotica in alergijske reakcije. Če opazite hujše neželene učinke, se posvetujte s svojim zdravnikom.

4. Ali je Aralen Generisk na voljo v Sloveniji?

Da, Aralen Generisk je na voljo v Sloveniji. Za nakup tega zdravila se posvetujte s svojim lokalnim lekarnarjem ali se posvetujte z zdravnikom za recept.

Novo Pričevanje

Spletna stran
Dostava
Cena / izvedba
Priporočilo
CAPTCHA