Moja košarica 0
Kupite Baclofen Generični brez recepta - Sredstva za sproščanje mišic in Raztopina za infundiranje v Sloveniji

Kupite Baclofen Generični brez recepta - Sredstva za sproščanje mišic in Raztopina za infundiranje v Sloveniji

Izdelek Baclofen Generisk je zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino baclofen in se uporablja za zdravljenje mišičnih krčev ter spastičnosti. Deluje tako, da sprošča mišice in olajša gibanje ter zmanjšuje bolečine, povezane z mišičnimi težavami.

Aktivna sestavina: Baclofen

 • Dostava 4-9 dni
 • Načini plačila
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Brezplačna dostava za naročila nad 200.00€

Baclofen Generična

Ime izdelkaBaclofen Generični
UčinkovinaBaclofen
OblikaTablete
Moč10mg, 20mg
IndikacijeSproščanje mišičnih krčev, spastičnost
Običajni odmerekOdvisno od stanja, do 80mg na dan
Trajanje zdravljenjaDolgotrajno, po navodilu zdravnika
Neželeni učinkiZaspanost, omotica, slabost, itd.
Interakcije z zdraviliAlkohol, opioidi, antihistaminiki, itd.

Baclofen in njegova učinkovina

Baclofen je zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje mišičnih krčev in spastičnosti, ki so posledica različnih nevroloških stanj. Njegova glavna učinkovina, baclofen, deluje na osrednji živčni sistem in pomaga sprostiti mišice.

Učinkovina baclofen deluje tako, da posnema nevrotransmiter GABA in zavira prekomerno aktivnost živčnih celic, ki povzročajo mišične krče. Ta mehanizem omogoča učinkovito olajšanje simptomov pri bolnikih z multiplo sklerozo, cerebralno paralizo in drugimi nevrološkimi motnjami.

Indikacije za uporabo

Baclofen Generični se uporablja za zdravljenje različnih stanj, kot so spastičnost, povezana z multiplo sklerozo, spinalnimi poškodbami, cerebralno paralizo in drugimi nevrološkimi motnjami. Je tudi učinkovit pri zdravljenju kroničnih mišičnih bolečin in nekaterih vrst nevropatske bolečine.

Poleg tega se lahko uporablja za zdravljenje hiccups in nekaterih odvisnosti, kot je odvisnost od alkohola. Vendar je pomembno, da se Baclofen uporablja pod strogim nadzorom zdravnika, saj lahko nepravilna uporaba privede do resnih neželenih učinkov.

Načini zdravljenja in odmerki

Standardni odmerek Baclofena se giblje od 15 mg do 80 mg na dan, razdeljen na več odmerkov. Začetek zdravljenja običajno vključuje nižji odmerek, ki se postopoma povečuje, dokler se ne doseže želeni terapevtski učinek.

Pomembno je, da se odmerek Baclofena prilagodi individualno, glede na bolnikovo stanje in odziv na zdravljenje. Zdravilo je treba jemati točno tako, kot je predpisano, in brez prekinitve, razen če zdravnik svetuje drugače.

Priporočila za uporabo

Baclofen Generični je treba jemati z obroki ali po obrokih, da se zmanjša tveganje za želodčne težave. Zdravilo je treba jemati redno, v skladu z navodili zdravnika.

Pri jemanju tega zdravila se je treba izogibati alkoholu in vožnji, saj lahko Baclofen povzroči zaspanost ali omotico. Prav tako je pomembno obvestiti zdravnika o vseh drugih zdravilih, ki jih bolnik jemlje, saj lahko Baclofen vpliva na njihovo delovanje.

Uporaba Baclofena med nosečnostjo

Uporaba Baclofena med nosečnostjo ni priporočljiva, razen če potencialne koristi za mater odtehtajo potencialna tveganja za plod. Študije so pokazale, da lahko Baclofen prehaja skozi posteljico in vpliva na razvoj ploda.

Priporočljivo je, da se o uporabi Baclofena med nosečnostjo posvetujete z zdravnikom. Če pride do nosečnosti med zdravljenjem z Baclofenom, je pomembno obvestiti zdravnika, da se oceni tveganje in sprejmejo ustrezni ukrepi.

Možni neželeni učinki

 • Zaspanost
 • Omotica
 • Slabost
 • Glavobol
 • Zmedenost
 • Suha usta
 • Utrujenost
 • Mišična šibkost

Če opazite katerega koli od teh neželenih učinkov, se posvetujte z zdravnikom. V redkih primerih lahko Baclofen povzroči resnejše neželene učinke, kot so napadi, halucinacije ali težave z dihanjem, v takih primerih je potrebna takojšnja zdravniška pomoč.

Baclofen: medsebojno delovanje z drugimi zdravili

Baclofen lahko vpliva na učinkovitost drugih zdravil, kot so opioidi, antihistaminiki in zdravila za zdravljenje visokega krvnega tlaka. Prav tako lahko okrepi učinek alkohola in sedativov.

Če jemljete kakšna druga zdravila, je pomembno, da se o tem posvetujete z zdravnikom, da se prepreči nevarnost neželenih interakcij.

Nakup in Dostopnost Baclofena

Nakup Baclofena: Možnosti in ponudbe

Baclofen je na voljo v lekarnah in preko spletnih lekarn. Pri nakupu je pomembno preveriti pristnost izdelka in se prepričati, da je lekarna verodostojna.

Cena Baclofena se lahko razlikuje glede na lekarno in količino zdravila. V nekaterih primerih je zdravilo lahko na voljo na recept, v drugih pa je mogoče pridobiti tudi brez recepta.

Več o Generičnih Zdravilih

Generična zdravila: Učinkovitost in varnost

Generična zdravila, kot je Baclofen Generični, so enakovredna originalnim zdravilom v smislu učinkovitosti, varnosti in kakovosti. Razlika je običajno v ceni, saj so generična zdravila pogosto cenejša.Generična zdravila morajo izpolnjevati stroge standarde kakovosti in učinkovitosti, ki jih določajo zdravstvene agencije. Zato so generična zdravila, kot je Baclofen Generični, varna in učinkovita možnost za bolnike.

Razumevanje generičnih zdravil: Baclofen primer

Generični Baclofen je farmacevtsko enakovreden originalnemu zdravilu, kar pomeni, da vsebuje isto učinkovino v enakih odmerkih. Razlika med generičnim in originalnim zdravilom je predvsem v imenu, embalaži in ceni.

Generična zdravila so pomemben del zdravstvenega sistema, saj ponujajo bolj dostopne možnosti zdravljenja brez kompromisov glede kakovosti in učinkovitosti. Baclofen Generični je primer, kako lahko generična zdravila pomagajo širšemu krogu bolnikov.

Mnenja in izkušnje s Baclofen Generični

Mnenja uporabnikov Baclofen Generičnega so večinoma pozitivna, pri čemer izpostavljajo njegovo učinkovitost pri zmanjševanju mišične spastičnosti in izboljšanju kakovosti življenja. Nekateri uporabniki so poročali o zmanjšanju bolečin in povečanju gibljivosti.

Vendar pa so nekateri uporabniki izkusili stranske učinke, kot so zaspanost in omotica, kar je v nekaterih primerih vplivalo na njihovo vsakdanje življenje. Pomembno je, da se pred uporabo Baclofena posvetujete z zdravnikom, ki bo ocenil vaše stanje in vam svetoval glede možnih tveganj in koristi.

FAQs for Baclofen Generisk

1. Kaj je Baclofen Generisk?

Baclofen Generisk je generično zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino baclofen. Uporablja se za zdravljenje mišičnih krčev in spastičnosti.

2. Kako naj uporabim Baclofen Generisk?

Navodila za uporabo so navedena na embalaži in jih morate natančno upoštevati. Običajno se jemlje peroralno, ob določenih časih in odmerkih, ki jih predpiše zdravnik.

3. Kakšni so možni neželeni učinki Baclofen Generisk?

Med možnimi neželenimi učinki so lahko omotica, zaspanost, slabost in druge prebavne težave. Če opazite hujše neželene učinke, se takoj posvetujte z zdravnikom.

4. Ali je Baclofen Generisk na voljo v Sloveniji?

Da, Baclofen Generisk je na voljo v Sloveniji. Za pridobitev tega zdravila se posvetujte s svojim zdravnikom in pridobite recept.

Novo Pričevanje

Spletna stran
Dostava
Cena / izvedba
Priporočilo
CAPTCHA