Moja košarica 0
Diflucan 150 mg trde kapsule - Kupite brez recepta in Slove

Diflucan 150 mg trde kapsule - Kupite brez recepta in Slove

Diflucan Generisk je zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino flukonazol. Deluje tako, da zavira rast gliv in se uporablja za zdravljenje različnih glivičnih okužb, kot so okužbe nohtov, kožne glivične okužbe in okužbe v ustih in grlu.

Aktivna sestavina: Fluconazole

 • Dostava 4-9 dni
 • Načini plačila
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Brezplačna dostava za naročila nad 200.00€

Diflucan Generična

Zdravilna Učinkovina Oblika Zdravila Odmerek Trajanje Učinka Indikacije za Uporabo
Flukonazol Kapsule, Oralna Suspenzija Odvisno od stanja Dolgotrajno Glivične Infekcije

Zdravilna Učinkovina in Oblika Zdravila

Diflucan Generični vsebuje flukonazol, ki deluje proti širokemu spektru glivičnih okužb. Na voljo je v obliki kapsul in oralne suspenzije, kar omogoča prilagodljivo uporabo.

Flukonazol spada v skupino triazolnih protiglivičnih zdravil, učinkovit je proti različnim vrstam kvasovk, vključno s Candida. Njegova prednost je v tem, da lahko prodre v različna tkiva telesa.

Zdravilo je še posebej učinkovito pri zdravljenju glivičnih okužb kože, nohtov, ust in genitalij. Prav tako se uporablja za preprečevanje glivičnih okužb pri ljudeh z oslabljenim imunskim sistemom.

Indikacije za Uporabo

Diflucan Generični se uporablja za zdravljenje in preprečevanje različnih glivičnih infekcij. Primerno je za zdravljenje vaginalnih, oralnih in kožnih glivičnih infekcij, kot tudi sistemskih kandidoz.

Poleg tega je zdravilo učinkovito pri zdravljenju meningitisa, ki ga povzročajo kvasovke, in pri preprečevanju glivičnih infekcij pri bolnikih z oslabljenim imunskim sistemom, na primer zaradi kemoterapije ali AIDS-a.

Zdravilo je primerno za uporabo pri odraslih in otrocih, doziranje pa se prilagaja glede na starost in telesno težo pacienta ter vrsto in resnost okužbe.

Načini Zdravljenja in Odmerek

Diflucan Generični je običajno predpisan v enkratnem odmerku za zdravljenje vaginalnih glivičnih infekcij. Za druge vrste okužb se odmerek in trajanje zdravljenja prilagajata glede na potrebe pacienta.

Za zdravljenje sistemskih glivičnih infekcij je lahko potrebno dolgotrajno zdravljenje, pri čemer se odmerek določi individualno. Pri otrocih se odmerek izračuna glede na telesno težo.

Pomembno je, da pacienti sledijo navodilom zdravnika glede odmerjanja in trajanja zdravljenja, saj neustrezna uporaba lahko privede do ponovitve infekcije ali razvoja odpornosti.

Priporočila za Uporabo

Diflucan Generični je treba jemati v skladu z navodili zdravnika. Pri jemanju kapsul je priporočljivo, da se zaužijejo cele, z zadostno količino vode.

Pri uporabi oralne suspenzije je pomembno, da se stekleničko pred uporabo dobro pretrese. Zdravilo je najbolj učinkovito, če se jemlje ob približno istem času vsak dan.

Med zdravljenjem z Diflucan Generičnim je priporočljivo izogibati se alkoholu in nekaterim specifičnim živilom, ki lahko vplivajo na absorpcijo zdravila. Prav tako je pomembno obvestiti zdravnika o vseh drugih zdravilih, ki jih jemljete.

Diflucan med Nosečnostjo

Uporaba Diflucan Generičnega med nosečnostjo je treba skrbno premisliti. Flukonazol lahko prehaja skozi posteljico, zato je njegova uporaba priporočljiva le, če je nujno potrebna.

Študije so pokazale, da lahko visoki odmerki flukonazola med nosečnostjo povečajo tveganje za nekatere prirojene napake. Zato je pomembno, da se zdravilo uporablja samo po navodilih zdravnika.

Pri zdravljenju vaginalnih glivičnih infekcij med nosečnostjo so pogosto prednostne lokalne oblike zdravljenja, kot so kreme ali svečke, namesto oralnih zdravil.

Možni Neželeni Učinki

Med najpogostejšimi neželenimi učinki Diflucan Generičnega so glavobol, prebavne težave (kot so slabost in driska), kožni izpuščaji in spremembe v delovanju jeter.

Redkeje se lahko pojavijo resnejši neželeni učinki, kot so alergijske reakcije, hude kožne reakcije ali poškodbe jeter. Če opazite kakršnekoli nenavadne simptome, se takoj posvetujte z zdravnikom.

Zdravilo lahko vpliva tudi na delovanje drugih zdravil, zato je nujno, da zdravnika obvestite o vseh zdravilih, ki jih jemljete.

Interakcije z Drugimi Zdravili

Diflucan Generični lahko interagira z različnimi zdravili, kar lahko vpliva na njihovo učinkovitost ali poveča tveganje za neželene učinke.

Med zdravili, ki lahko interagirajo z Diflucan Generičnim, so nekatera protivirusna zdravila, antikoagulanti, nekateri antidepresivi, oralni kontraceptivi in druga protiglivična zdravila.

Pomembno je, da zdravniku poveste o vseh zdravilih, ki jih jemljete, vključno s prehranskimi dopolnili in zeliščnimi izdelki.

Pakiranja in Cena

Diflucan Generični je na voljo v različnih pakiranjih, kar omogoča prilagajanje potrebam posameznika. Cena zdravila se lahko razlikuje glede na pakiranje in lekarno.

Pri izbiri pakiranja je pomembno upoštevati priporočeni odmerek in trajanje zdravljenja, ki ga je predpisal zdravnik.

Za natančne informacije o ceni in pakiranjih se posvetujte z lokalno lekarno ali zdravstvenim ponudnikom.

NOVO: Pregledovalnik Interakcij Zdravil

Da bi pacientom omogočili boljšo informiranost o možnih interakcijah med Diflucan Generičnim in drugimi zdravili, je na voljo nov spletni pregledovalnik interakcij zdravil.

Ta orodje omogoča uporabnikom, da vnesete imena zdravil, ki jih jemljete, in preverite morebitne interakcije. To je koristen pripomoček za boljše razumevanje in upravljanje vaših zdravil.

FAQs for Diflucan Generisk

1. Kaj je Diflucan Generisk in kako deluje?

Diflucan Generisk je zdravilo, ki vsebuje aktivno snov fluconazol. Deluje tako, da uničuje glive in se uporablja za zdravljenje različnih okužb, vključno z glivičnimi okužbami nohtov, kože in sluznic.

2. Kako naj uporabljam Diflucan Generisk?

Navodila za uporabo Diflucan Generisk so navedena na priloženem navodilu za uporabo. Običajno se zdravilo jemlje peroralno, po obroku, z vodo. Pomembno je, da sledite navodilom zdravnika ali farmacevta glede odmerjanja in trajanja zdravljenja.

3. Ali lahko Diflucan Generisk povzroči neželene učinke?

Da, Diflucan Generisk lahko povzroči neželene učinke, kot so glavobol, prebavne težave ali alergijske reakcije. Če opazite kakršne koli neželene učinke, se posvetujte s svojim zdravnikom.

4. Ali lahko Diflucan Generisk jemljem hkrati z drugimi zdravili?

Pred jemanjem Diflucan Generisk se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom glede morebitnih interakcij z drugimi zdravili, ki jih jemljete. Pomembno je, da obvestite svojega zdravnika o vseh zdravilih, ki jih uporabljate.

5. Kje lahko kupim Diflucan Generisk v Sloveniji?

Diflucan Generisk je na voljo v lekarnah in ga je mogoče kupiti na recept. Za nakup se posvetujte s svojim zdravnikom, ki vam bo predpisal ustrezno zdravilo glede na vaše potrebe.

Novo Pričevanje

Spletna stran
Dostava
Cena / izvedba
Priporočilo
CAPTCHA